Турција eVisa (Електронско овластување за патување)

Турската виза онлајн е електронско овластување за патување што беше имплементирано од 2016 година од Владата на Турција. Овој онлајн-процес за е-виза за Турција на својот имател му овозможува престој во земјата до 3 месеци.

Дали планирате турска авантура? Потоа, ќе ви треба виза. Добивањето е-виза може да биде добра опција, која може да се добие преку непречен, брз и целосно онлајн процес. Затоа, останете со нас за да го отклучите вашето турско бегство без стрес. Преглед

Традиционалниот метод за добивање виза често вклучува посети на амбасади. Сепак, електронскиот процес за добивање турска виза функционира на онлајн механизам. Со тоа се става крај на потребата од посета на амбасадата и справување со куп документи за да се добие виза. Силно препорачуваме да аплицирате за е-виза за Турција ако брзате

Подобни странски државјани кои сакаат да патуваат во Турција за туристички или деловни цели мора или да аплицираат за редовна или традиционална виза или Електронска дозвола за патување наречена Турција е-виза.

Турција eVisa важи за период од 180 дена. Времетраењето на престојот за повеќето од подобните националности е 90 дена во период од шест (6) месеци. Турција Visa Online е повеќекратна виза за повеќето подобни земји.

Спроведување на процесот

Пополнете ја апликацијата

Обезбедете детали за пасош и патување во формуларот за апликација за е-виза за Турција.

Пополнете
Направете плаќање

Плаќајте безбедно користејќи дебитна или кредитна картичка.

Плати
Добијте еВиза

Добијте го одобрението за еВиза за Турција на вашата е-пошта.

Примање

Препорачуваме двојно да ги проверите сите информации што сте ги дале за време на процесот на аплицирање. Откако ќе се издаде е-виза за Турција, не може да се ажурираат детали. Поднесете го Формулар за апликација за е-виза за Турција откако ќе се уверите дека сте дале точни информации.

Повеќето онлајн апликации за турски визи се обработуваат во рок од еден ден. Сепак, подобро е да аплицирате за едно најмалку 72 часа пред планираниот датум на патување. Е-визата ќе ја добиете на дадената адреса на е-пошта по одобрувањето. Е-визата е поврзана со вашиот пасош, но се препорачува чување на нејзината печатена копија. Ќе ни се најде ако мрежата се прекине или е недостапна.

Што е еВиза за Турција или онлајн виза за Турција?

Турската еВиза е онлајн документ доделен од Владата на Турција што овозможува влез во Турција. Граѓаните на подобните земји се бара да го пополнат Формулар за апликација за виза за Турција со нивните лични податоци и информации за пасош на оваа веб -страница.

Турција eVisa is виза за повеќекратно влегување што дозволува престој до 90 дена. Турција еВиза е важи само за туристички и трговски цели.

Турската виза онлајн е важи 180 дена од датумот на издавање. Периодот на важност на вашата онлајн виза за Турција се разликува од времетраењето на престојот. Додека Турција eVisa важи 180 дена, вашето времетраење не може да надмине 90 дена во рок од 180 дена. Може да влезете во Турција во секое време во рок од 180 дена.

Турција еВиза е директно и електронски поврзан со вашиот пасош. Службениците за турски пасош ќе можат да ја потврдат валидноста на турската еВиза во нивниот систем на влезното пристаниште. Сепак, препорачливо е да чувате мека копија од Турција eVisa што ќе ви биде испратена по е-пошта.

Колку време е потребно за обработка на апликацијата за виза за Турција

Додека повеќето апликации се обработуваат во рок од 24 часа, препорачливо е да аплицирате за Турција eVisa најмалку 72 часа пред да планирате да влезете во земјата или да се качите на вашиот лет.

Виза за Турција преку Интернет е брз процес кој бара од вас пополнување на Апликација за виза за Турција онлајн, ова може да потрае само пет (5) минути за да се заврши. Ова е целосно онлајн процес. Турција Visa Online се издава откако формуларот за апликација е успешно пополнет и таксата ќе ја плати апликантот онлајн. Плаќањето за апликацијата за виза за Турција можете да го извршите со помош на кредитна/дебитна картичка или PayPal во над 100 валути. Сите апликанти, вклучително и деца, треба да ја пополнат апликацијата за виза за Турција. Откако ќе се издаде, на Турција eVisa ќе биде испратена директно на е-поштата на апликантот.

Кој може да аплицира за виза за Турција преку Интернет

Аплицирањето за турска е-виза може да биде вашата најдобра опција доколку планирате да ја посетите Турција за патување. Ве молиме имајте предвид дека само патниците од подолу земји имаат право да аплицираат за е-виза и им е дозволено да влезат во Турција без традиционалните посети на амбасадата. Граѓаните на долунаведените нации можат да аплицираат за е-виза за патување во Турција 90 дена во период од 180 дена:

Странските државјани кои сакаат да патуваат во Турција за туристички или деловни цели мора или да аплицира за редовна или традиционална виза или повикано Електронско овластување за патување Виза за Турција преку ИнтернетНа Додека добивањето традиционална виза за Турција вклучува посета на најблиската турска амбасада или конзулат, граѓани од Турција земји подобни за еВиза може да добие еВиза за Турција со пополнување на едноставен формулар за апликација за виза за Турција.

Апликантите можат да аплицираат за Турција eVisa од нивниот мобилен, таблет, компјутер или компјутер и да ја добијат во нивното сандаче за е-пошта со користење на ова Формулар за апликација за виза за Турција. Имателите на пасоши од следните земји и територии можат да добијат визи за Турција преку Интернет за плаќање пред пристигнувањето.

Проверете дали сте ослободени од виза или ги исполнувате условите за е-виза за Турција користејќи го проверка на подобност.

Имателите на пасоши од следните земји и територии можат да добијат виза за Турција преку Интернет за плаќање пред пристигнувањето. Времетраењето на престојот за повеќето од овие националности е 90 дена во рок од 180 дена.

Турција еВиза е важи за период од 180 дена. Времетраењето на престојот за повеќето од овие националности е 90 дена во период од шест (6) месеци. Турција Visa Online е виза за повеќекратно влегување.

Условна Турција еВиза

Сопствениците на пасоши од следните земји имаат право да аплицираат за еднократна виза за Турција преку Интернет на која можат да останат до 30 дена само доколку ги исполнуваат условите наведени подолу:

Услови:

 • Сите националности мора да поседуваат валидна виза (или туристичка виза) од една од Земји во Шенген, Ирска, САД или Обединетото Кралство.

OR

 • Сите националности мора да поседуваат дозвола за престој од една од Земји во Шенген, Ирска, САД или Обединетото Кралство

Забелешка: Електронски визи (е-виза) или дозволи за е-престој не се прифаќаат.

Имајте предвид дека електронските визи или електронските дозволи за престој издадени од наведените региони не се валидни алтернативи на турската е-виза.

Имателите на пасоши од следните земји и територии можат да добијат виза за Турција преку Интернет за плаќање пред пристигнувањето. Времетраењето на престојот за повеќето од овие националности е 90 дена во рок од 180 дена.

Турција еВиза е важи за период од 180 дена. Времетраењето на престојот за повеќето од овие националности е 90 дена во период од шест (6) месеци. Турција Visa Online е виза за повеќекратно влегување.

Условна Турција еВиза

Сопствениците на пасоши од следните земји имаат право да аплицираат за еднократна виза за Турција преку Интернет на која можат да останат до 30 дена само доколку ги исполнуваат условите наведени подолу:

Услови:

 • Сите националности мора да поседуваат валидна виза (или туристичка виза) од една од Земји во Шенген, Ирска, САД или Обединетото Кралство.

OR

 • Сите националности мора да поседуваат дозвола за престој од една од Земји во Шенген, Ирска, САД или Обединетото Кралство

Забелешка: Електронски визи (е-виза) или дозволи за е-престој не се прифаќаат.

Потребни документи за е-виза за Турција

Еве листа на сите оние работи што треба да ги направите аплицирајте за турска е-виза:

Валиден пасош за патување

Валиден пасош со важење најмалку шест месеци откако ќе заминете од Турција. Ве молиме имајте предвид дека пасошот мора да биде во добра состојба.

Потребни се и две празни страници за официјалните печати при пристигнување и заминување во Турција.

Важечка лична карта за е-пошта

Активна адреса за е-пошта каде што органот може да ја испрати е-визата по пошта директно по одобрувањето.

Начин на плаќање

Потребен е и пристап до начин на плаќање како дебитна или кредитна картичка за плаќање на таксата за виза преку Интернет.

Потребни се информации за формуларот за апликација за виза за Турција

Апликантите за еВиза за Турција ќе треба да ги достават следните информации во моментот на пополнување на формуларот за апликација за виза за Турција:

 • Име, презиме и датум на раѓање
 • Број на пасош, датум на истекување
 • Информации за контакт, како што се адреса и е-пошта

Документи кои може да ги побараат од апликантот за онлајн виза за Турција на границата со Турција

Средства за поддршка на самите себе

Од апликантот може да се побара да обезбеди докази дека можат финансиски да се издржуваат и да се одржуваат за време на нивниот престој во Турција.

Назад / повратен билет за лет.

Може да се бара од апликантот да покаже дека има намера да ја напушти Турција откако ќе заврши целта на патувањето за кое е применета е-виза Турција.

Ако апликантот нема пакет за натаму, тие можат да обезбедат доказ за средства и можност за купување билет во иднина.

Испечатете ја вашата еВиза за Турција

Откако успешно ќе го извршите плаќањето за вашата апликација за виза за Турција, ќе добиете е-пошта што ја содржи вашата eVisa за Турција. Ова е е-поштата што ја внесовте во формуларот за апликација за виза за Турција. Препорачливо е да преземете и испечатите копија од вашата eVisa за Турција.

Вашата официјална турска виза е подготвена

Откако ќе испечатите копија од вашиот Виза за Турција преку Интернет, сега можете да ја посетите Турција со вашата официјална виза за Турција и да уживате во нејзината убавина и култура. Можете да ги проверите знаменитостите како Света Софија, Сината џамија, Троја и многу повеќе. Можете исто така да купувате според вашата содржина во Гранд чаршија, каде што е достапно сè, од кожени јакни до накит до сувенири.

Меѓутоа, ако размислувате да посетите други земји во Европа, тогаш треба да знаете дека вашата туристичка виза за Турција може да се користи само за Турција и за ниту една друга земја. Сепак, добрата вест овде е дека вашата официјална турска виза важи најмалку 60 дена, така што имате доволно време да ја истражите цела Турција.

Исто така, да се биде турист во Турција со eVisa на Турција, треба да го чувате вашиот пасош безбеден бидејќи тоа е единствениот доказ за идентификација кој често ќе ви треба. Погрижете се да не го изгубите или да го оставите да лежи наоколу.

Транзитна виза за Турција

Транзитна виза за Турција е дозвола за влез во траење од 24 часа за да се дозволи застанување или лежење на аеродромот.

Може да останете и преку ноќ во Турција за да се одморите за да можете да го фатите летот за поврзување следниот ден.

Ризикот да не аплицирате за Транзитна виза за Турција Дали е тоа:

 1. Ако вашиот лет за поврзување е од различни авиокомпании, и одделно резервирани, нема да можете да го соберете вашиот багаж
 2. Нема да можете да излезете од Меѓународна транзитна зона

Транзитната виза за Турција се дава во форма на еВиза или електронска виза.

Услови за добивање транзитна виза

 1. Вашиот пасош мора да важи за целото времетраење на престојот во земја која е вашата крајна дестинација;
 2. Веќе мора да поседувате визата или пасошот на земјата тоа е вашата крајна дестинација;
 3. Билет за лет до дестинацијата мора да се потврди; и

Транзит Тоа е важи само за аеродроми а не Круз или копнен начин на транспорт.

Земји кои ги исполнуваат условите за транзитна виза за аеродром во Турција

Турски eVisa 2024 ажурирања

Турција eVisa им овозможува на посетителите кои влегуваат во Турција да добијат виза за еднократно или повеќекратна посета во зависност од нивната националност. Оваа еВиза обично важи шест месеци од датумот на издавање.