Aplikoni për vizën turistike të Turqisë në internet

Përditësuar më Apr 09, 2024 | E-Viza e Turqisë

Një mishërim befasues i rrënojave të lashta, një klime të gjallë mesdhetare dhe një vend gjallërues me jetë - Turqia është një vend i mrekullueshëm për të qenë si për adhuruesit e plazhit ashtu edhe për kërkuesit e kulturës. Për më tepër, vendi hap rrugën për mundësi biznesi fitimprurëse, duke tërhequr tregtarë dhe biznesmenë nga e gjithë bota.

Duke e shtuar kënaqësinë, ka atraksione të panumërta turistike në Turqi. Nga luginat shkëmbore të Kapadokisë deri te pallati i mrekullueshëm Topkapı i Stambollit, nga lundrimi në bregdetin e Mesdheut deri te eksplorimi i bukurisë mistike të Hagia Sophia - ka kaq shumë për të zbuluar dhe përjetuar në Turqi!.

Megjithatë, për udhëtarët e huaj që vizitojnë vendin, është e detyrueshme të kenë një Viza Turistike e Turqisë. Por Turqia është një nga destinacionet turistike më të njohura në botë dhe marrja e një vize mund të jetë një proces i frikshëm. Ju mund të kërkoni të qëndroni në një radhë të gjatë për orë të tëra për të aplikuar për një vizë turistike, dhe më pas duhen javë për të marrë miratimin e aplikacionit. 

Fatmirësisht, tani mund të aplikoni për një vizë turistike të Turqisë në internet dhe të merrni vizën tuaj në mënyrë elektronike, pa pasur nevojë të vizitoni konsullatën më të afërt turke. Viza që do të merrni në mënyrë elektronike do të shërbejë si vizë zyrtare e Turqisë. Mësoni si të aplikoni për një vizë turistike online, kërkesat e pranueshmërisë, dhe koha e përpunimit të vizave.

Çfarë është Turqia eVisa?

Viza elektronike turistike e Turqisë, e njohur edhe si eVisa, është një dokument zyrtar udhëtimi që ju lejon të vizitoni vendin për qëllimin e vetëm të turizmit. Programi eVisa u lançua nga Ministria e Punëve të Jashtme Turke në vitin 2013, duke ndihmuar udhëtarët e huaj të aplikojnë dhe të marrin një vizë turistike në mënyrë elektronike. Ajo zëvendëson vizën tradicionale të vulës dhe afisheve por shërben si një dokument zyrtar që është i vlefshëm në të gjithë vendin.

Pra, udhëtarët tani mund të aplikojnë për një vizë turistike online në më pak se 30 minuta dhe pa pasur nevojë të presin në radhë të gjata për të paraqitur një aplikim. Është një mënyrë e përshtatshme dhe me kosto efektive për të marrë një vizë turistike të Turqisë dhe për të vizituar vendin për turizëm. Ju mund të përfundoni procesin e aplikimit në internet dhe të merrni eVisa të Turqisë përmes emailit.

Ju nuk keni nevojë të paraqisni asnjë dokument në konsullatën turke ose në aeroport. Viza elektronike do të konsiderohet e vlefshme në çdo pikë hyrjeje. Megjithatë, të gjithë udhëtarët duhet të kenë një vizë të vlefshme përpara se të mund të hyjnë në vend. Aplikoni për një vizë turistike turke online në visaturkey.org.

A duhet të aplikoni për një vizë normale apo një vizë?

Për cilin lloj vize turistike të Turqisë duhet të aplikoni varet nga një sërë faktorësh.

Nëse jeni një turist ose një udhëtar biznesi që viziton vendin për më pak se 90 ditë, atëherë duhet të aplikoni për një vizë turistike online. Opsioni për aplikim online është i disponueshëm në faqen tonë të internetit. Sidoqoftë, nëse planifikoni të studioni ose jetoni në Turqi, të punoni me një organizatë turke ose keni nevojë të vizitoni vendin për një kohëzgjatje më të gjatë, atëherë duhet të aplikoni për vizë në ambasadën ose konsullatën më të afërt turke.

Pra, nëse duhet të aplikoni për një eVisa ose të vizitoni ambasadën për një vizë, do të varet nga qëllimi juaj i udhëtimit.

Paguani tarifën

Tani ju duhet të paguani tarifën për Aplikimin tuaj për vizë në Turqi. Ju mund ta bëni pagesën përmes kartës së kreditit, kartës së debitit ose PayPal. Pasi të keni paguar tarifat për tarifën tuaj të vizës Zyrtare të Turqisë, do të merrni një numër unik referimi përmes emailit.

Viza Turistike e Turqisë

Cilat janë avantazhet e aplikimit për një vizë turistike të Turqisë në internet?

 • Lehtë dhe pa probleme për të aplikuar për një vizë turistike të Turqisë nëpërmjet faqes sonë të internetit. Ju nuk keni nevojë të vizitoni ambasadën ose konsullatën turke për të marrë një vizë
 • Nuk ka më qëndrim në radhë të gjata në një aeroport turk; nuk ka nevojë të dorëzoni dokumentet tuaja në aeroport. Të gjitha informacionet në lidhje me eVisa-n tuaj përditësohen automatikisht në sistemin zyrtar dhe mund të aksesohen prej andej 
 • Ju mund të kontrolloni me lehtësi statusin e aplikacionit tuaj eVisa në internet dhe gjithashtu të merrni përditësime për të gjitha informacionet e rëndësishme
 • Meqenëse nuk keni nevojë të paraqisni asnjë dokument në konsullatën turke ose të qëndroni fizikisht të pranishëm, koha e marrë për të proces dhe marrja e vizës reduktohet ndjeshëm
 • Procesi i miratimit për vizën tuaj turistike në Turqi zakonisht zgjat më pak se 24 orë. Nëse aplikacioni miratohet, do të merrni një email që përfshin një lidhje për të shkarkuar eVisa-n tuaj
 • Ju mund të paguani me siguri në internet duke përdorur një kartë krediti, kartë debiti ose PayPal. Nuk ka asnjë tarifë tjetër përveç kostos së aplikimit për një vizë turistike online

Përpara se të aplikoni për një vizë elektronike, është thelbësore të kontrolloni nëse turistët nga vendi juaj (siç përmendet në pasaportë) kanë të drejtë të aplikojnë për një vizë elektronike ose nëse keni nevojë për një vizë të rregullt me ​​pullë dhe afishe.

Kërkesat për vizë turistike të Turqisë  

Përpara se të dorëzoni aplikimin për vizë për Turqinë, shikoni nëse i plotësoni kërkesat e mëposhtme për vizë turistike të Turqisë:

 • Ju duhet t'i përkisni një vendi që lejon aplikimin për vizë për Turqinë në internet
 • Ju duhet të jeni një kandidat i kualifikuar për të aplikuar për një vizë elektronike turke; sigurohuni që të mos bëni pjesë në kategorinë e përjashtimeve
 • Duhet të keni një pasaportë të vlefshme për të paktën 60 ditë pas datës që planifikoni të niseni nga Turqia  
 • Ju duhet të siguroni dokumente mbështetëse që vërtetojnë qëllimin tuaj të vizitës dhe kohëzgjatjen e qëndrimit në Turqi. Këto mund të përfshijnë biletat tuaja të fluturimit, rezervimet e hoteleve, etj.
 • Ju duhet të keni një adresë të vlefshme emaili ku do të merrni të gjitha përditësimet në lidhje me vizën tuaj turistike në Turqi dhe gjithashtu të merrni eVisa pasi të miratohet   

Kontrolloni nëse i plotësoni kërkesat për vizë turistike në visaturkey.org.

Si të aplikoni për një vizë turistike në Turqi?

Nëse i plotësoni kërkesat për vizë turistike të Turqisë, këtu janë hapat për të aplikuar për një vizë elektronike:

 • Në faqen tonë të internetit, www.visaturkey.org/, mund të aplikoni për një eVisa në internet brenda pak minutash dhe të miratoheni zakonisht brenda 24 orëve
 • Në këndin e sipërm djathtas të faqes kryesore, klikoni "Aplikoni në internet" dhe do të ridrejtoheni në një ekran ku mund të plotësoni me kujdes formularin e aplikimit.
 • Formulari i aplikimit kërkon që ju të jepni të dhënat tuaja personale, si emrin e plotë, adresën e emailit, datën dhe vendin e lindjes dhe gjininë. Ju gjithashtu duhet të jepni detaje për qëllimin tuaj të vizitës, duke përfshirë detajet e fluturimit, rezervimet e hoteleve, etj. Duhet të jepni gjithashtu numrin tuaj të pasaportës
 • Pasi të plotësoni saktë të gjitha detajet, zgjidhni kohën tuaj të preferuar të përpunimit, rishikoni aplikacionin dhe klikoni "Dërgo"
 • Më pas, do t'ju duhet të paguani tarifën e kërkuar për aplikimin tuaj për vizë turistike në Turqi. Ne pranojmë pagesa përmes kartës së debitit ose kartës së kreditit
 • Pasi të përpunohet pagesa, departamenti zyrtar do të përpunojë aplikacionin dhe do t'ju dërgojë një miratim, zakonisht brenda 24 orëve. Nëse miratohet, ju do të merrni eVisa përmes ID-së tuaj të emailit 

Pyetjet e bëra më shpesh

P. Sa kohë mund të qëndroj në Turqi me eVisa?

Vlefshmëria e vizës suaj dhe kohëzgjatja e qëndrimit do të ndryshojnë në varësi të vendit ku i përkisni. Në shumicën e rasteve, viza është e vlefshme për 30-90 ditë. Megjithatë, udhëtarët nga vende si Shtetet e Bashkuara mund të qëndrojnë në Turqi deri në 90 ditë. Pra, kontrolloni kërkesat për vizë turistike përpara se të aplikoni. Viza me shumë hyrje për Turqinë jepet në bazë të kombësisë suaj. Disa kombësi lejohen vetëm një vizë elektronike 30 ditore për një hyrje të vetme.

P. Sa shpesh mund të vizitoj Turqinë me një vizë turistike të vlefshme?

Në varësi të kombësisë suaj, ju mund të keni të drejtë të merrni një vizë turistike të Turqisë me një hyrje ose me shumë hyrje.

P. A kanë nevojë edhe të miturit që udhëtojnë në Turqi për vizë elektronike?

Po; të gjithë që udhëtojnë në Turqi, duke përfshirë fëmijët dhe foshnjat, duhet të marrin një vizë të detyrueshme.

P. A mund ta zgjas vlefshmërinë e vizës sime?

Jo; viza turistike e Turqisë është e vlefshme deri në 60 ditë dhe nuk mund ta zgjatni vlefshmërinë e saj. Për të qëndruar në vend për një kohëzgjatje më të gjatë, do t'ju duhet të aplikoni për një vizë të rregullt në ambasadën ose konsullatën turke.

P. A janë të pranueshme të gjitha pasaportat për eVisa të Turqisë?

Pasaportat normale të zakonshme janë të pranueshme, megjithatë, pasaportat diplomatike, zyrtare dhe të shërbimit nuk janë të pranueshme për eVisa të Turqisë, por ju mund të aplikoni për vizë të rregullt turke në ambasadë.

P. A mund të zgjatet eVisa e Turqisë?

Jo, eVisa nuk mund të zgjatet, kështu që ju duhet të dilni nga kufiri i Turqisë dhe të hyni përsëri në vend. 

Pyetje. Cilat janë pasojat e tejqëndrimit të vizës për Turqinë?

Shkelja e ligjeve të imigracionit mund të rezultojë në gjoba, dëbim dhe refuzim të vizës më pas, jo vetëm për Turqinë por edhe për vendet e tjera