Viza e Turqisë nga Botsvana

Viza e Turqisë për qytetarët e Botsvanës

Aplikoni për vizë për Turqinë nga Botsvana
Përditësuar më Jun 05, 2024 | E-Viza e Turqisë

eTA për qytetarët e Botsvanës

Pranueshmëria e Vizave të Turqisë në internet

 • » Shtetasit e Botsvanës kanë të drejtë për Turqinë eVisa
 • » Botsvana ishte një vend themelues i autorizimit të udhëtimit eVisa të Turqisë
 • » Qytetarët e Botsvanës kërkojnë vetëm një email të vlefshëm dhe kartë debiti/kredi për të aplikuar për Turqinë eVisa

Kërkesa të tjera për vizë elektronike të Turqisë

 • Qytetarët e Botsvanës mund të qëndrojnë deri në 30 ditë në e-Visa të Turqisë
 • Sigurohuni që pasaporta e Botsvanës të jetë e vlefshme për të paktën gjashtë muaj pas datës së nisjes
 • Mund të mbërrini në rrugë tokësore, detare ose ajrore duke përdorur vizën elektronike të Turqisë
 • Viza elektronike e Turqisë është e vlefshme për vizita të shkurtra turistike, biznesi ose transit

Viza e Turqisë nga Botsvana

Kjo Vizë Elektronike e Turqisë po zbatohet për të lejuar vizitorët të marrin vizat e tyre me lehtësi në internet. Programi eVisa e Turqisë u lançua në vitin 2013 nga Ministria e Punëve të Jashtme të Republikës së Turqisë.

Është një kërkesë e detyrueshme për qytetarët e Botsvanës që të aplikojnë për një vizë elektronike të Turqisë (Viza e Turqisë në internet) për të hyrë në Turqi për vizita deri në 30 ditë për turizëm/rekreacion. biznes apo tranzit. Viza e Turqisë nga Botsvana është jo opsionale dhe a kërkesë e detyrueshme për të gjithë shtetasit e Botsvanës duke vizituar Turqinë për qëndrime të shkurtra. Pasaporta e mbajtësve të eVisa të Turqisë duhet të jetë e vlefshme për të paktën 6 muaj përtej datës së nisjes, që është data kur largoheni nga Turqia.

Si të aplikoni për vizë në Turqi nga Botsvana?

Viza e Turqisë për Botsvanën kërkon plotësimin e një Formulari i Aplikimit për E-Vizë të Turqisë që mund të përfundojë në rreth (5) minuta. Formulari i aplikimit për vizë në Turqi kërkon që aplikantët të fusin informacionin në faqen e pasaportës së tyre, të dhënat personale duke përfshirë emrat e prindërve, të dhënat e adresës së tyre dhe adresën e emailit.

Qytetarët e Botsvanës mund të aplikojnë dhe të plotësojnë e-Visa në këtë faqe interneti në këtë faqe interneti dhe merrni Vizën Online të Turqisë me email. Procesi i aplikimit për vizë elektronike në Turqi është minimal për qytetarët e Botsvanës. Kërkesat themelore përfshijnë të paturit e një ID e postës elektronike dhe një kartë krediti ose debiti të vlefshme për pagesa ndërkombëtare, si p.sh VISA or MasterCard.

Pas pagesës së tarifave të aplikimit për e-Visa të Turqisë, fillon përpunimi i aplikimit. Turqia Online Visa Online dërgohet me email. Qytetarët e Botsvanës do të marrin vizën elektronike të Turqisë në formatin PDF me email, pasi të kenë plotësuar formularin e aplikimit për vizë elektronike me informacionin e kërkuar dhe pasi të jetë përpunuar pagesa. Në raste shumë të rralla, nëse kërkohet dokumentacion shtesë, aplikanti do të kontaktohet përpara miratimi i eVizës së Turqisë.

Aplikimi për vizë për Turqinë përpunohet jo më herët se tre muaj para nisjes suaj të planifikuar.

Kërkesat e vizës së Turqisë për shtetasit e Botsvanës

Kërkesat për vizë elektronike të Turqisë janë minimale, megjithatë është mirë të njiheni me to përpara se të aplikoni. Për të vizituar Turqinë, shtetasit e Botsvanës kërkojnë një Pasaporta e zakonshme për t'u kualifikuar për eVisa të Turqisë. diplomatik, Urgjencë or refugjat Mbajtësit e pasaportave nuk kanë të drejtë të aplikojnë për e-Visa të Turqisë dhe në vend të kësaj duhet të aplikojnë për Vizë për Turqinë në Ambasadën ose Konsullatën më të afërt Turke. Qytetarët e Botsvanës që kanë shtetësi të dyfishtë duhet të sigurojnë që të aplikojnë për e-Visa me të njëjtën pasaportën që do ta përdorin për të udhëtuar drejt Turqisë. Turqia e-Visa është e lidhur në mënyrë elektronike me pasaportën që u përmend në atë kohë aplikacion. Nuk kërkohet të printoni e-Visa PDF ose të jepni ndonjë autorizim tjetër udhëtimi në aeroportin e Turqisë, pasi Viza Elektronike e Turqisë është e lidhur në internet me Pasaportë në Sistemi i imigracionit në Turqi.

Aplikantëve do t'ju duhet gjithashtu një e vlefshme Kredi or Debi kartë që është e aktivizuar për pagesat ndërkombëtare për të paguar për vizën online të Turqisë. Qytetarët e Botsvanës gjithashtu duhet të kenë një adresë e vlefshme email, për të marrë eVisa e Turqisë në inbox-in e tyre. Informacioni mbi vizën tuaj të Turqisë duhet të përputhet plotësisht me informacionin në pasaportën tuaj, përndryshe do t'ju duhet të aplikoni për një vizë të re të Turqisë.

Qytetarët e Botsvanës duhet të kenë një pasaportë të zakonshme ose një dokument udhëtimi si zëvendësim të pasaportës së vlefshme për 60 ditë përtej kohëzgjatjes së qëndrimit. Megjithatë, pasaporta e zakonshme është i vetmi dokument i pranueshëm për eVisa për Turqinë. Për më tepër, ju nuk keni nevojë të udhëtoni në datën e saktë të përmendur në aplikacionin tuaj, përkundrazi, mund të hyni në çdo kohë gjatë periudhës së vlefshmërisë së eVisa-s tuaj.

Sa kohë mund të qëndrojnë qytetarët e Botsvanës me vizën e Turqisë?

Data e nisjes për shtetasin e Botsvanës duhet të jetë brenda 30 ditëve të mbërritjes. Qytetarët e Botsvanës duhet të marrin një vizë në internet të Turqisë (EVisa e Turqisë) qoftë edhe për një kohë të shkurtër kohëzgjatja nga 1 ditë deri në 30 ditë. Nëse qytetarët e Botsvanës synojnë të qëndrojnë për një kohë më të gjatë, atëherë ata duhet të aplikojnë për një vizë të përshtatshme të Turqisë në varësi të mbi rrethanat e tyre. Viza elektronike e Turqisë është e vlefshme vetëm për qëllime turistike ose biznesi. Nëse keni nevojë për të studiuar ose punuar në Turqi ju duhet të aplikoni për një i rregullt or afishe viza në gatishmërinë tuaj Ambasada Turke or konsullatë.

Cila është vlefshmëria e vizave në internet të Turqisë për qytetarët e Botsvanës

Ndërsa e-Viza e Turqisë është e vlefshme për një kohëzgjatje prej 180 ditësh, qytetarët e Botsvanës mund të qëndrojnë deri në 30 ditë brenda periudhës 180 ditore. Turqia e-Viza është një Hyrja e vetme viza për qytetarët e Botsvanës.

Ju mund të gjeni përgjigje për më shumë Pyetje të Shpeshta në lidhje me Turqinë Visa Online (ose Turqinë e-Visa).

Si qytetar i Botsvanës, çfarë duhet të di përpara se të aplikoj për Turqinë eVisa?

Shtetasit e Botsvanës janë tashmë të privilegjuar për të aplikuar për vizë turke në internet (eVisa), në mënyrë që të mos keni nevojë të vizitoni Ambasadën Turke ose të prisni në radhë për vizë gjatë mbërritjes në aeroport. Procesi është mjaft e thjeshtë dhe eVisa ju dërgohet me email. Ne ju rekomandojmë të lexoni sa vijon:

Lista e gjërave interesante për të bërë për qytetarët e Botsvanës gjatë vizitës në Turqi

 • Gobekli Tepe, Turqi
 • Provoni Turkish Tobacco në Nargile Bars
 • Shkoni për shëtitje në malin Nemrut
 • Shkoni nëntokë në qytetin nëntokësor Derinkuyu
 • Parku Kombëtar Bregdetar Olympos, Kemer, Turqi
 • Një manastir turk i futur në një mur shkëmbor, Manastiri Sumela, Akarsu Köyü, Turqi
 • Mauzoleumi dhe Selia e Shenjtë e Antiokut në Nemrut Dagi
 • Lundroni në Detin Egje
 • Përjetoni pamjet mahnitëse ajrore në ülüdeniz
 • Varri Lycian Uçagiz, një misteri, varrezat e lashta të SHBA me sarkofagë romakë dhe mbishkrime likiane
 • Hasankeyf, shtëpia e nëntë qytetërimeve

Ju lutemi aplikoni për një vizë elektronike të Turqisë 72 orë përpara fluturimit tuaj.