Turqia eVisa (Autorizimi Elektronik i Udhëtimit)

Visa Online e Turqisë është një autorizim elektronik i udhëtimit që u zbatua që nga viti 2016 nga Qeveria e Turqisë. Ky proces online për Turqinë e-Visa i jep mbajtësit të saj një qëndrim deri në 3 muaj në vend.

Po planifikoni një aventurë turke? Pastaj, do t'ju duhet një vizë. Marrja e një vize elektronike mund të jetë një opsion i mirë, i cili mund të merret përmes një procesi të qetë, të shpejtë dhe tërësisht online. Pra, qëndroni me ne për të zhbllokuar arratisjen tuaj turke pa stres. Vështrim i përgjithshëm

Metoda tradicionale e marrjes së vizave shpesh përfshin vizita në ambasadë. Megjithatë, procesi elektronik i marrjes së vizës turke funksionon në një mekanizëm online. Kjo i jep fund domosdoshmërisë për të vizituar ambasadën dhe për t'u marrë me një mori dokumentesh për të marrë një vizë. Ne ju rekomandojmë shumë të aplikoni për vizën elektronike të Turqisë nëse jeni me nxitim

Shtetasit e huaj të kualifikuar të cilët dëshirojnë të udhëtojnë në Turqi për qëllime turistike ose biznesi duhet ose të aplikojnë për vizë të rregullt ose tradicionale ose një Autorizimi Elektronik i Udhëtimit i quajtur Turqia e-Visa.

Turqia eVisa është e vlefshme për një periudhë prej 180 ditësh. Kohëzgjatja e qëndrimit për shumicën e kombësive të pranueshme është 90 ditë brenda një periudhe kohore gjashtë (6) mujore. Turqia Visa Online është një vizë me shumë hyrje për shumicën e vendeve të pranueshme.

Procesi i aplikimit

Plotësoni aplikacionin

Jepni detajet e pasaportës dhe udhëtimit në formularin e aplikimit për vizë elektronike në Turqi.

Mbush
Bëj pagesën

Kryeni pagesën në mënyrë të sigurt duke përdorur një kartë debiti ose kartë krediti.

Paguaj
Merrni eVisa

Merrni miratimin tuaj eVisa për Turqinë në emailin tuaj.

marr

Ne ju rekomandojmë të kontrolloni dy herë të gjitha informacionet që keni dhënë gjatë procesit të aplikimit. Pasi të jetë lëshuar e-Viza për Turqinë, asnjë detaj nuk mund të përditësohet. Paraqisni Formulari i aplikimit për vizë elektronike në Turqi pasi të siguroheni që keni dhënë informacion të saktë.

Shumica e aplikacioneve online për viza turke përpunohen brenda një dite. Megjithatë, është më mirë të aplikoni për një të paktën 72 orë përpara datës së planifikuar të udhëtimit. Ju do ta merrni vizën elektronike në adresën tuaj të emailit pas miratimit. E-Viza është e lidhur me pasaportën tuaj, por rekomandohet mbajtja e kopjes së saj të printuar. Do të jetë e dobishme nëse rrjeti prishet ose është i paarritshëm.

Çfarë është eVisa e Turqisë ose Viza e Turqisë në internet?

EVisa e Turqisë është një dokument online i dhënë nga Qeveria e Turqisë që lejon hyrjen në Turqi. Qytetarëve të vendeve të pranueshme kërkohet të plotësojnë Formulari i aplikimit për vizë në Turqi me të dhënat e tyre personale dhe informacionin e pasaportës në këtë faqe në internet.

Turqi eVisa is vizë me hyrje të shumëfishtë kjo lejon qëndron deri në 90 ditë. Turqia eVisa është e vlefshme vetëm për qëllime turistike dhe tregtare.

Viza Online e Turqisë është e vlefshme për 180 ditë nga data e lëshimit. Periudha e vlefshmërisë së Visa Online për Turqinë është e ndryshme nga kohëzgjatja e qëndrimit. Ndërsa eVisa e Turqisë është e vlefshme për 180 ditë, kohëzgjatja juaj nuk mund të kalojë 90 ditë brenda çdo 180 ditësh. Ju mund të hyni në Turqi në çdo kohë brenda periudhës së vlefshmërisë prej 180 ditësh.

Turqia eVisa është direkt dhe lidhur elektronikisht me pasaportën tuaj. Zyrtarët e Pasaportës së Turqisë do të jenë në gjendje të verifikojnë vlefshmërinë e eVizës turke në sistemin e tyre në portin e hyrjes. Sidoqoftë, këshillohet të mbani një kopje të butë të eVisa-s së Turqisë që do t'ju dërgohet me email.

Sa kohë kërkon aplikimi për vizë në Turqi për t'u përpunuar

Ndërsa shumica e aplikacioneve përpunohen brenda 24 orëve, këshillohet të aplikoni për eVisa të Turqisë të paktën 72 orë para se të planifikoni të hyni në vend ose të hipni në fluturimin tuaj.

Vizë Turqie Online është një proces i shpejtë që kërkon nga ju të plotësoni një Aplikimi për vizë në Turqi në internet, kjo mund të zgjasë deri në pesë (5) minuta për t'u përfunduar. Ky është një proces tërësisht online. Turqia Visa Online lëshohet pasi formulari i aplikimit është plotësuar me sukses dhe tarifa është paguar nga aplikanti online. Ju mund të bëni pagesën për Aplikacionin për Vizë të Turqisë duke përdorur një kartë krediti/debiti ose PayPal në mbi 100 monedha. Të gjithë aplikantët, përfshirë fëmijët, duhet të plotësojnë Aplikimin për Vizë të Turqisë. Pasi lëshohet, Turqia eVisa do të dërgohet drejtpërdrejt në emailin e aplikantit.

Kush mund të aplikojë për vizë për Turqinë në internet

Aplikimi për një vizë elektronike turke mund të jetë alternativa juaj më e mirë nëse planifikoni të vizitoni Turqinë për të udhëtuar. Ju lutemi vini re se vetëm udhëtarët nga vendet e mëposhtme kanë të drejtë të aplikojnë për një vizë elektronike dhe lejohen të hyjnë në Turqi pa vizitat tradicionale të ambasadave. Qytetarët e kombeve të listuara më poshtë mund të aplikojnë për një vizë elektronike për të udhëtuar në Turqi për 90 ditë brenda një periudhe prej 180 ditësh:

Shtetasit e huaj që dëshirojnë udhëtoni në Turqi për qëllime turistike ose biznesi duhet ose të aplikojë për vizë të rregullt ose tradicionale ose një Autorizim Elektronik Udhëtimi të thirrur Vizë Turqie OnlineMe Ndërsa marrja e një Vize tradicionale të Turqisë përfshin vizitën në ambasadën ose konsullatën më të afërt të Turqisë, qytetarë nga Vendet e pranueshme për eVisa të Turqisë mund të marrë një eVisa të Turqisë duke plotësuar një formular të thjeshtë Aplikimi për Vizë për Turqinë.

Aplikantët mund të aplikojnë për Turqinë eVisa nga celulari, tableti, PC ose kompjuteri i tyre dhe ta marrin atë në kutinë e postës elektronike duke përdorur këtë Formulari i aplikimit për vizë në Turqi. Mbajtësit e pasaportave të vendeve dhe territoreve të mëposhtme mund të marrin vizat e Turqisë në internet për një tarifë përpara mbërritjes.

Kontrolloni nëse jeni të përjashtuar nga viza ose keni të drejtë për e-Visa të Turqisë duke përdorur kontrollues i përshtatshmërisë.

Mbajtësit e pasaportave të vendeve dhe territoreve të mëposhtme mund të marrin vizën e Turqisë në internet për një tarifë përpara mbërritjes. Kohëzgjatja e qëndrimit për shumicën e këtyre kombësive është 90 ditë brenda 180 ditëve.

Turqia eVisa është e vlefshme për një periudhë prej 180 ditësh. Kohëzgjatja e qëndrimit për shumicën e këtyre kombësive është 90 ditë brenda një periudhe kohore gjashtë (6) mujore. Turqia Visa Online është një vizë me hyrje të shumëfishtë.

EViza e kushtëzuar e Turqisë

Mbajtësit e pasaportave të vendeve të mëposhtme kanë të drejtë të aplikojnë për një Vizë të Turqisë Online me një hyrje, në të cilën ata mund të qëndrojnë deri në 30 ditë vetëm nëse plotësojnë kushtet e renditura më poshtë:

Kushtet:

 • Të gjitha kombësitë duhet të mbajnë një Vizë të vlefshme (ose një Vizë Turistike) nga një prej Vendet Shengen, Irlanda, Shtetet e Bashkuara ose Mbretëria e Bashkuar.

OR

 • Të gjitha kombësitë duhet të kenë një Leje Qëndrimi nga një prej Vendet Shengen, Irlanda, Shtetet e Bashkuara ose Mbretëria e Bashkuar

Shënim: Vizat elektronike (e-Visa) ose lejet e e-qëndrimit nuk pranohen.

Ju lutemi, kini parasysh se vizat elektronike ose lejet elektronike të qëndrimit të lëshuara nga rajonet e listuara nuk janë alternativa të vlefshme për vizën elektronike turke.

Mbajtësit e pasaportave të vendeve dhe territoreve të mëposhtme mund të marrin vizën e Turqisë në internet për një tarifë përpara mbërritjes. Kohëzgjatja e qëndrimit për shumicën e këtyre kombësive është 90 ditë brenda 180 ditëve.

Turqia eVisa është e vlefshme për një periudhë prej 180 ditësh. Kohëzgjatja e qëndrimit për shumicën e këtyre kombësive është 90 ditë brenda një periudhe kohore gjashtë (6) mujore. Turqia Visa Online është një vizë me hyrje të shumëfishtë.

EViza e kushtëzuar e Turqisë

Mbajtësit e pasaportave të vendeve të mëposhtme kanë të drejtë të aplikojnë për një Vizë të Turqisë Online me një hyrje, në të cilën ata mund të qëndrojnë deri në 30 ditë vetëm nëse plotësojnë kushtet e renditura më poshtë:

Kushtet:

 • Të gjitha kombësitë duhet të mbajnë një Vizë të vlefshme (ose një Vizë Turistike) nga një prej Vendet Shengen, Irlanda, Shtetet e Bashkuara ose Mbretëria e Bashkuar.

OR

 • Të gjitha kombësitë duhet të kenë një Leje Qëndrimi nga një prej Vendet Shengen, Irlanda, Shtetet e Bashkuara ose Mbretëria e Bashkuar

Shënim: Vizat elektronike (e-Visa) ose lejet e e-qëndrimit nuk pranohen.

Dokumentet e nevojshme për aplikimin për vizë elektronike në Turqi

Këtu është një listë e të gjitha atyre gjërave që ju nevojiten aplikoni për një vizë elektronike turke:

Një pasaportë e vlefshme për udhëtim

Një pasaportë e vlefshme me të paktën gjashtë muaj vlefshmëri të mbetur pasi të largoheni nga Turqia. Ju lutemi vini re se pasaporta duhet të jetë në gjendje të mirë.

Gjithashtu i duhen dy faqe bosh për vulat zyrtare pas mbërritjes dhe nisjes në Turqi.

Një ID e vlefshme e-mail

Një adresë emaili aktive ku autoriteti mund të dërgojë e-vizën me postë direkt pas miratimit.

Metoda e pagesës

Qasja në një mënyrë pagese si kartë debiti ose krediti kërkohet gjithashtu për të paguar tarifën e vizës në internet.

Informacioni i kërkuar për Formularin e Aplikimit për Vizë në Turqi

Aplikantët e Turqisë eVisa do të duhet të japin informacionin e mëposhtëm në kohën e plotësimit të formularit të aplikimit për vizë për Turqinë:

 • Emri, mbiemri dhe data e lindjes
 • Numri i pasaportës, data e skadimit
 • Informacioni i kontaktit të tilla si adresa dhe emaili

Dokumentet që aplikantit të Turqisë Visa Online mund t'i kërkohen në kufirin e Turqisë

Mjetet e mbështetjes së vetvetes

Aplikantit mund t'i kërkohet të sigurojë dëshmi se ata mund të mbështesin financiarisht dhe të mbajnë veten gjatë qëndrimit të tyre në Turqi.

Bileta e fluturimit përpara / kthyese.

Aplikantit mund t'i kërkohet të tregojë se kanë ndërmend të largohen nga Turqia pasi të ketë përfunduar qëllimi i udhëtimit për të cilin u aplikua e-Visa Turkey.

Nëse aplikanti nuk ka një biletë tutje, ata mund të japin provën e fondeve dhe aftësinë për të blerë një biletë në të ardhmen.

Printoni eVizën tuaj për Turqinë

Pasi të keni bërë me sukses pagesën për aplikimin tuaj për vizë për Turqinë, do të merrni një email që përmban eVizën tuaj për Turqinë. Ky është emaili që keni futur në formularin e aplikimit për vizë për Turqinë. Këshillohet që të shkarkoni dhe printoni një kopje të eVisa-s suaj të Turqisë.

Viza juaj zyrtare e Turqisë është gati

Pasi të printoni një kopje të tuajën Vizë Turqie Online, tani mund të vizitoni Turqinë me vizën tuaj zyrtare të Turqisë dhe të shijoni bukurinë dhe kulturën e saj. Ju mund të shikoni pamjet si Hagia Sophia, Xhamia Blu, Troja dhe shumë të tjera. Ju gjithashtu mund të blini sipas dëshirës tuaj në Grand Bazaar, ku gjithçka është në dispozicion, nga xhaketa lëkure, bizhuteri e deri te suvenire.

Megjithatë, nëse po mendoni të vizitoni vende të tjera në Evropë, atëherë duhet të dini se viza turistike e Turqisë mund të përdoret vetëm për Turqinë dhe asnjë vend tjetër. Megjithatë, lajmi i mirë këtu është se viza juaj zyrtare e Turqisë është e vlefshme për të paktën 60 ditë, kështu që ju keni kohë të mjaftueshme për të eksploruar të gjithë Turqinë.

Gjithashtu, duke qenë një turist në Turqi në Turqinë eVisa, duhet ta mbani të sigurt pasaportën tuaj sepse është e vetmja dëshmi identifikimi që do t'ju duhet shpesh. Sigurohuni që të mos e humbni ose ta lini të shtrirë përreth.

Viza tranzite e Turqisë

Viza tranzite për Turqinë është një leje hyrjeje për 24 orë për të lejuar ndalimin ose shtrirjen në aeroport.

Ju gjithashtu mund të qëndroni në Turqi gjatë natës për të pushuar në mënyrë që të mund të kapni fluturimin lidhës ditën tjetër.

Rreziku për të mos aplikuar për Viza tranzite e Turqisë eshte ajo:

 1. Nëse fluturimi juaj lidhës është nga linja ajrore të ndryshme, dhe të rezervuara veçmas, nuk do të mund të merrni bagazhet tuaja
 2. Nuk do të mund të dilni nga Zona Ndërkombëtare e Transitit

Viza tranzite për Turqinë jepet në formën e vizës eVisa ose elektronike.

Kërkesat për të marrë vizë tranzite

 1. Pasaporta juaj duhet të jetë e vlefshme për të gjithë kohëzgjatjen e qëndrimit në vendi që është destinacioni juaj përfundimtar;
 2. Ju tashmë duhet të zotëroni vizën ose pasaportën e vendit ky është destinacioni juaj përfundimtar;
 3. Biletë fluturimi në vendin e destinacionit duhet të konfirmohet; dhe

Transit Është e vlefshme vetëm për aeroportet dhe jo mënyra e transportit me lundrim ose në tokë.

Vendet që kualifikohen për vizë tranzite të aeroportit të Turqisë

Përditësimet turke eVisa 2024

Turqi eVisa u mundëson vizitorëve që hyjnë në Turqi të marrin një vizë me një hyrje ose një vizë të shumëfishtë në varësi të kombësisë së tyre. Kjo eVisa është zakonisht e vlefshme për gjashtë muaj nga data e lëshimit.