Ambasada e Turqisë në Kuvajt

Përditësuar më Nov 26, 2023 | E-Viza e Turqisë

Informacion rreth Ambasadës së Turqisë në Kuvajt

Adresa: Parcela 16, Rruga Jemen

al-Daiyah, Zona e Ambasadave

Kutia postare 20627, Safat 13067

Kuwait

Faqja e internetit: http://kuwait.emb.mfa.gov.tr 

La Ambasada e Turqisë në Kuvajt luan një rol të rëndësishëm për të ndihmuar turistët, veçanërisht shtetasit turq në eksplorimin e atraksioneve të reja turistike në Kuvajt, të vendosura në Gadishullin Arabik. Ata u ofrojnë turistëve informacione të përditësuara duke ofruar broshura, udhërrëfyes dhe harta të cilat nxjerrin në pah vendet e njohura kulturore, atraksionet, monumentet dhe ngjarjet. Ambasada e Turqisë në Kuvajt gjithashtu ndihmon shtetasit turq me guida, operatorë turistikë lokalë, transport dhe akomodim. Roli i tyre kryesor është të ofrojnë informacion në lidhje me kulturën dhe zakonet lokale të Kuvajtit duke u ofruar atyre shërbime përkthimi dhe mbështetje gjuhësore. 

Duke bashkëpunuar me autoritetet lokale të turizmit, organizatat kulturore dhe bordet e turizmit, Ambasada e Turqisë në Kuvajt gjithashtu ndihmon në dallimin midis vendeve që duhen vizituar në vendin pritës. Prandaj, katër destinacione turistike që duhen vizituar në Kuvajt janë:

Kullat e Kuvajtit

La simbol i Kuvajtit, Kullat e Kuvajtit janë një atraksion që duhet vizituar. Kulla kryesore strehon një restorant rrotullues që shërben dkuzhinë të shijshme, ndërsa kullat më të vogla kanë objekte argëtimi dhe një rezervuar uji. Kombinimi i arkitekturës mahnitëse dhe pamjeve piktoreske i bëjnë Kullat e Kuvajtit një destinacion popullor turistik.

Xhamia e Madhe

I ndodhur në qendër të Qyteti i Kuvajtit, Xhamia e Madhe është një nga xhamitë më të mëdha në Lindjen e Mesme. Këtu, vizitorët mund të eksplorojnë brendësinë e bukur të zbukuruar me kaligrafi të ndërlikuar, llambadarë mahnitës dhe një sallë masive lutjesh që mund të strehojë mijëra adhurues. Jomuslimanët janë të mirëpritur për t'u vizituar, por është e rëndësishme të visheni modest dhe të respektoni zakonet fetare.

Souk Al-Mubarekiya

Turistët mund të zhyten në atmosferën e gjallë të Souk Al-Mubarakiya, një treg tradicional që kap thelbin e kulturës kuvajtiane. Ata mund të shëtisin nëpër rrugicat e ngushta, të bëjnë pazare me tregtarët miqësorë dhe të kënaqen me ushqimin autentik të rrugës nga Kuvajti. Tregu ofron një vështrim autentik në të kaluarën e vendit dhe është një vend ideal për të përjetuar shijet lokale dhe për të blerë suvenire.

Shtëpia Sadu

E vendosur në qendër të qytetit të Kuvajtit, Sadu House është një qendër kulturore që shfaq teknikën tradicionale të thurjes beduinësh i njohur si Sadu. Shtëpia e restauruar bukur përmban ekspozita të tekstileve të thurura ndërlikuar, qilimave dhe objekteve të tjera tradicionale. Vizitorët mund të dëshmojnë demonstrime të drejtpërdrejta të thurjes Sadu dhe të mësojnë për trashëgiminë e pasur kulturore të fiseve nomade të Kuvajtit. Dyqani i dhuratave në vend ofron një shumëllojshmëri produktesh të punuar me dorë Sadu, duke e bërë atë një vend i shkëlqyer për të blerë vepra artizanale unike dhe autentike kuvajtiane.

këto katër destinacione turistike që duhen vizituar në Kuvajt ofrojnë një paraqitje të shkurtër të historisë, kulturës dhe bukurisë arkitekturore të vendit. Pavarësisht nëse turistët janë të interesuar për monumentet moderne apo tregjet tradicionale, Kuvajti ofron një përzierje të lezetshme përvojash që do t'i lërë kujtdo kujtime të qëndrueshme.